VAN / EDREMİT - Ş.J.Yarbay Yusuf Turgut İlkokulu

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından tanıtımı yapılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okulumuz bünyesinde bulunan Şehit Yusuf Turgut Anaokulunda dilimizin zenginliklerini tanıtmak, öğretmek ve öğrencilere bu konuda farkındalık kazandırmak için etkinlikler düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında;️

"Kardan Adam Hiç Üşür mü?" kitabı etkileşimli okunarak isim farkındalığı çalışması yapıldı.

"Kirpi ve Sergi" kitabı etkileşimli olarak okundu. 6 rakamı çalışması ile birleştirilerek etkinlik yapıldı. "Sergi" kelimesi öğrenildi.

Veliler ile çocuklar meyve şiirlerine uygun kostüm hazırladılar. Veliler sınıfa davet edildi. Sınıfta şiirler okundu. Lezzetli meyveler kitabı okunarak taç yapıldı.

Emeği geçen tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzun 2-E sınıfı öğrencileri ve öğretmeni tarafından "Bir Başkadır Benim Memleketim" adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ilimize ait yöresel kıyafet, yiyecek, içeçek, mutfak aletleri ve müzik eserleri sergilenerek ilimizin yerel ve kültürel değerlerinin önemi üzerinde duruldu.

Ara

Van Valiliği tarafından organize edilen ve resim öğretmeni Dr. Ramazan YUMRUTEPE tarafından sergilenen Kum Sanatı Gösterisi, okulumuz öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.

Kas

Rehberlik Servisi İhmal ve İstismar Farkındalık Panosu

Kas

Okulumuz Rehber Öğretmeni Yunus Emre ÇALIŞKAN tarafından 4. Sınıf öğrencileri ile ders dışında Yaratıcı Drama çalışmayı yapılmaya başlanmıştır.